Na hard werken
komt hard genieten.

Onafhankelijk advies voor uw ondernemerspensioen.

Er komt een moment waarop u als ondernemer stopt met werken en gaat genieten van veel vrije tijd. Maar hoe staat u er tegen die tijd financieel voor? Natuurlijk heeft u recht op AOW. Maar is dat voldoende om straks zorgeloos te kunnen leven? Hoe vult u uw AOW aan? Als u stopt met werken, kunnen uw inkomsten bestaan uit:

  • AOW.
  • Inkomsten uit de opbrengst van uw onderneming na verkoop.
  • Inkomsten uit privévermogen door sparen, beleggen, onroerend goed, erfenis en dergelijke.
  • Pensioeninkomsten uit een eerdere betrekking in loondienst.
  • Pensioeninkomsten van een partner met een vaste dienstbetrekking.
  • Inkomsten uit een individuele pensioenregeling.

Stel uzelf twee vragen: hoeveel heeft u straks nodig en op welke inkomsten kunt u dan rekenen? Vreest u dat uw inkomen te laag is als u eenmaal gestopt bent met werken? Kom dan eens praten over een goede pensioenregeling.
U heeft verschillende manieren om pensioen op te bouwen, bijvoorbeeld met een lijfrenteverzekering of met banksparen.

 

Bent u op zoek naar een persoonlijk advies?

Neem direct contact op via deze button, mail naar info@klijnvankampen.nl of bel met 075 6539520

Ons advies is altijd maatwerk.

Als u uw baan opzegt om ondernemer te worden, kunt u uw pensioenregeling voortzetten als uw pensioenfonds dat mogelijk maakt. De premie die u betaalt is nog 10 jaar aftrekbaar. Er zijn tegenwoordig collectieve pensioenregelingen speciaal gericht op zzp’ers. Het gaat daarbij om regelingen waarbij u zich als zelfstandige vrijwillig kunt aansluiten. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Goed om te weten: Als u om welke reden dan ook in de bijstand komt, hoeft u uw opgebouwde pensioen niet eerst op te maken. Er bestaat niet zoiets als een standaard pensioenregeling voor ondernemers. Iedere ondernemer heeft zijn eigen specifieke omstandigheden en wensen. Wij kijken naar alle persoonlijke én zakelijke facetten van uw leven en komen met een maatwerkadvies.

Klijn/Zijlmans&Partners
Uw financieel adviseur voor Noord-Holland

Maak kennis met onze adviseurs

Maak kennis met onze pensioen adviseurs

AVéWé, Klijn&vanKampen en Bastinck&vanDoesum werken als zusterbedrijven zeer intensief samen binnen Klijn/Zijlmans&Partners. Zo werken dezelfde collega’s voor de zusterbedrijven en mailen wij gezamenlijk vanuit alle bedrijfsnamen en domeinen. Dankzij deze samenwerking brengen wij ruim 40 jaar aan kennis en ervaring samen om onze gedeelde relaties op een optimale manier bedienen. Heeft u meer vragen over deze samenwerking? Neemt u dan contact met ons op?  

© 2024 Klijn/Zijlmans&Partners. Alle rechten voorbehouden.